Standarder som arbetsverktyg MDR

01dec2022

Webbinarium, halvdag 9-12

Webbinarium – standarder som arbetsverktyg MDR
Standarder upplevs ofta som svårtydda och abstrakta. Samtidigt är applicerandet av standarder i praktiken ofta det enda godtagbara sättet att visa på regelverksuppfyllnad. Men hur gör man då för att tolka och följa en standard?

 Under detta webbinarium kommer vi att göra en praktiskt inriktad översyn av ämnet i syfte att konkretisera vad man kan göra med standarder. Vi kommer att gå igenom praktiska exempel och en enkel metod för att börja bekanta sig med  nya standarder. Vi kommer också att titta på hur standarder kan användas för att uppfylla GSPR (General Safety and Performance Requirements) som en kritisk del för egentillverkning.

Ur innehållet
-Vad är en standard?
-Hur hittar jag applicerbara standarder och vilka standarder som är relevanta?
-Hur kopplas standarder till regelverksuppfyllnad och hur läser man en standard?
-Tips inför provning mot standarder
-Exempel på tillämpningar av standarder för uppfyllnad av GSPR

Detta webbinarium passar dig som vill veta mer om standarder inom MDR. Ingen särskild förkunskap krävs. Du är t.ex. medicinteknisk ingenjör, IT-personal, vårdpersonal eller läkare eller arbetar i en annan roll där standarder är ett viktigt verktyg.

Du som jobbar med in vitro diagnostiska produkter har också nytta av detta seminarium då arbetet med standarder är liknande oavsett regelverk.

Webbinarieansvarig: Pascal Skoglund, Head of Healthcare Compliance, PlantVision

Kursledare: Leonardo Dahn, Teamleader & Consultant, QualityAssurance and RegulatoryAffairs, Plantvision. Leonardo har flerårig erfarenhet av arbete med standarder och tredjepartsprovning.

Avgift: 1200 kr exkl.moms för medlem i MTF, 1600 kr för övriga.

Anmälan till detta Webbinarium öppnar i oktober.

 

Webbinariet leds av konsulter från PlantVision. Plantvision är ett av marknadens ledande konsultföretag av tjänster inom kvalitetssäkring och regulatoriska frågor inom sjukvården och Life Science. Vi stödjer kunder med professionella tjänster och strategiska frågor, vi erbjuder även marknadens mest kompletta utbud av produktionsnära informationslösningar.

 

Lägg till kalender