Ordförandebrev november

Hej alla medlemmar i MTF!

Som nybliven ordförande i denna engagerade förening vill jag uttrycka mig som mycket stolt över att ha blivit tillfrågad och inröstad. Vilken ära, och vilka möjligheter att få göra något för alla oss medlemmar!

Självklart kommer jag sätta prägel på de närmaste 2 åren som ordförande efter det som ligger mig varmast om hjärtat:

  • Medverka till att tekniken kommer patienten till nytta
  • Utbildning till ingenjörerna som är anpassad efter dagens behov
  • Standardisering för att öka patientsäkerhet

Givetvis finns det mer, men detta blir de tre viktigaste inriktningarna. Det ska ju bli verkstad också, inte bara fina ord. Vi får väl se hur resultatet ser ut om ett par år. Jag hoppas verkligen att alla ni nyfikna, kompetenta och engagerade medlemmar i föreningen hör av er och berättar vad ni tycker att föreningen, med styrelsen vid ratten, ska ägna sig åt de kommande åren. Med risk för att få en ännu mer överfull mailkorg ber jag dig skriva till mig. Vi tar upp dina åsikter på kommande styrelsemöten!

git.eliasson@sll.se

Märk gärna dit mail med ”Förslag till MTF”

Ni som deltog vid Medicinteknikdagarna 2018 vet att konferensen är en mycket viktig arena för att nätverka med andra inom medicinteknik. Aktuell forskning möter näringslivsrepresentanter och vårdnära ingenjörer, läkare och sjuksköterskor. Vi var över 300 deltagare, föredragshållare och utställare. Jag upplevde stämningen som mycket god och många knepiga frågor fick lika många professionella svar. Vilken härlig konferens! Tusen tack till alla frivilliga arrangörer som kämpat med planering av lokaler, program, boende och spännande innehåll.

Nästa år ses vi i Linköping, där konferensen Medicinteknikdagarna började 2004.

Vill passa på att påminna om att hålla utkik efter kommande utskick från Medtech4health som under dec/jan kommer skicka ut en ny utlysning där du kan söka bidrag för att fortsätta det viktiga arbetet med att utveckla teknik och metoder i vården.
Länk till deras hemsida här: https://medtech4health.se/

Länk till kommande kurser arrangerade av MTF: https://www.mtf.nu/kurskonferens/

Vänliga hälsningar

Git